Gezonde en vitale medewerkers zijn goud waard

Geplaatst op:

Bied jouw medewerkers nog in 2024 een gezondheidscheck aan. FCB vergoedt de check volledig voor alle medewerkers die vallen onder de cao Kartonnage- en Flexibele Verpakkingenbedrijf.

Aanmelden kan via deze link.

Waarom een gezondheidscheck
Het periodiek uitvoeren van een gezondheidscheck is een goede start om met het thema Gezondheid & Vitaliteit aan de slag te gaan. Werknemers krijgen inzicht in hun eigen gezondheid, vitaliteit en inzetbaarheid en ontvangen een persoonlijk advies over wat zij kunnen doen om hun gezondheid en vitaliteit te verbeteren. Het resultaat in de vorm van een bedrijfsrapportage geeft werkgevers inzicht in werkgerelateerde risico’s zodat preventieve maatregelen kunnen worden genomen.

Waaruit bestaat de gezondheidscheck

  • Een vragenlijstonderzoek over gezondheid, vitaliteit, leefstijl en werkbeleving.
  • Fysieke testen; bloeddruk, cholesterol, glucose, longfunctie, lichamelijke belastbaarheid, uithoudingsvermogen, lengte en gewicht, BMI en omtrek van de taille, vetpercentage, zicht op drie afstanden en gehoor.
  • Een persoonlijk adviesgesprek met de medewerker en een schriftelijke terugkoppeling over leefstijlprofiel en testresultaten.
  • Een bedrijfsadviesgesprek op basis van een bedrijfsrapportage.

Wie voert de gezondheidscheck uit
FCB heeft een contract met twee partijen die de gezondheidscheck uitvoeren in onze sector. Dat zijn Oude Vrielink Gezondheidsmanagement (OVGM) en Tigra. Beide partijen hebben inmiddels veel ervaring in de sector Kartonnage- en Flexibele Verpakkingen.

Na aanmelding bij FCB neemt de uitvoerder contact op om de inhoud en planning door te nemen. Dan worden ook de testdata afgesproken. Tijdens de testdag(en) worden deelnemers één voor één getest door een gezondheidscoach van OVGM of Tigra. En de factuur? Die wordt rechtstreeks door FCB betaald. Makkelijker kan niet.

Deelnemer gezondheidscheck OVGM:
"Ik ben heel blij met de pragmatische aanpak, een kortdurend traject waarin ik zoveel meer te weten ben gekomen over hoe mijn lichaam - en ik met mijn lichaam - het beste functioneert. De begeleiding was er wanneer ik dat nodig had; even een appje en dan kreeg ik snel antwoord. Voor de rest is alles waargemaakt wat is beloofd: een nieuwe levensstijl, op weg naar een nóg lager gewicht én zonder moeite, hongerregels en restricties ect."

Terug naar het overzicht

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!