Kom in actie voor basisvaardigheden

Geplaatst op:

8 t/m 15 september Week van lezen en schrijven

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Dat is 18% van alle mensen in Nederland. Dus ongeveer 1 op de 6 mensen! Vaak hebben zij ook moeite met het omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon.

Moeite hebben met basisvaardigheden heeft grote gevolgen. Het maakt mensen kwetsbaar: minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond dan mensen die hier géén moeite mee hebben. Op 8 september is het Wereldalfabetiseringsdag. Van zondag 8 tot en met zondag 15 september organiseert Stichting Lezen en Schrijven daarom samen met gemeenten en organisaties door heel het land de Week van lezen en schrijven. De stichting roept heel Nederland op in actie te komen voor basisvaardigheden.

Ook FCB vind het belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Zo kunnen bedrijven in de sector kosteloos een training Slimmer en veiliger werken met de computer aanvragen. Hiermee wil FCB de digitale zelfredzaamheid van werknemers in onze sector versterken.

Ga naar onze website, bekijk de voorwaarden en vraag de training aan. Deze training wordt dit jaar volledig door FCB betaald. Na aanmelding neemt de trainer contact op om meer te vertellen over de inhoud van de training en om praktische afspraken te maken.

Terug naar het overzicht

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!