Nieuw: Subsidie branche-erkende opleiding nu ook beschikbaar voor uitzendkrachten

Geplaatst op:

FCB gaat een proef starten met het beschikbaar stellen van subsidie voor het opleiden van uitzendkrachten. Heb jij een uitzendkracht aan het werk die je graag een branche-erkende vakopleiding zou willen aanbieden? Dan kan dat nu met een tegemoetkoming van 50% in de kosten van deze opleidingen.

Branche-erkende opleidingen van FCB
Voor het werken in de spilfuncties binnen de sector (vlakstansen, vouwplakken en flexodrukken (plano en rotatie)) heeft GOC in samenwerking met FCB op verschillende niveaus een aantal vakgerichte opleidingen ontwikkeld. Van opleidingen waarin je kennis maakt met de sector en je de machines beter leert kennen, tot opleidingen waarin je zelfstandig leert te produceren en leert hoe je het productieproces nog beter, sneller of slimmer kunt maken.

FCB heeft de volgende opleidingen aangemerkt als waardevolle opleidingen voor het werken in de sector en deze als branche-erkende opleiding erkend:

  • Kennismaken met Papier en karton (introductiecursus)
  • Kennismaken met Verpakkingen (introductiecursus)
  • Opleiding tot operator Vlakstansen op verschillende niveaus
  • Opleiding tot operator Vouwplakken op verschillende niveaus
  • Opleiding tot operator Flexodrukken (plano en rotatie) op verschillende niveaus

De branche-erkende operatorsopleidingen zijn flexibel en modulair opgebouwd. Van basisoperator, machineoperator en technisch operator tot procesoperator. Medewerkers stappen in op hun eigen niveau en leren alleen wat ze nog niet kennen en kunnen. In korte tijd wordt een volgende stap in de loopbaan gezet en blijven de medewerkers flexibel en voor de toekomst inzetbaar.

Wil je meer weten over de inhoud, data en kosten van de branche erkende opleidingen? Kijk dan op www.goc.nl.

Voor de branche erkende opleidingen kun je als werkgever nu ook subsidie aanvragen voor uitzendkrachten. De subsidie bedraagt 50% van de opleidingskosten tot een maximum van €1.000 per uitzendkracht.

Wil je meer weten over deze subsidie? Neem dan contact op met het secretariaat van FCB via info@fcb-verpakkingen.nl of 070 312 39 14.

Terug naar het overzicht

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!