Training Slimmer en veiliger werken met de computer gratis voor alle medewerkers in de sector

Geplaatst op:

De wereld om ons heen wordt steeds digitaler. Van het regelen van bankzaken, het aanvragen van een nieuw paspoort en het inzien van een salarisstrook tot het invullen van urenstaten. Meedoen en meekomen is een enorme uitdaging. De computertraining Slimmer en veilig werken met de computer wordt daarom kosteloos door FCB aangeboden aan alle medewerkers in de sector.

Wil jij deze training op kosten van FCB ook aanbieden aan jouw medewerkers? Dat kan. De training Slimmer en veilig werken met de computer bestaat uit verschillende workshops van ieder 3 uur. Je kunt als bedrijf zelf kiezen welke workshop je wilt aanbieden aan medewerkers:

  • Digitale Zelfredzaamheid: een basiscursus voor iedereen die nog weinig of geen ervaring heeft met de computer, maar wel graag kennis wil maken met het gebruik van de computer, het toetsenbord, internet en e-mail.
  • Digitaal Fit: voor iedereen die al computerervaring heeft opgedaan, maar graag meer wil weten over hoe je de computer slimmer en veiliger kunt gebruiken op het werk en thuis. In deze workshop leer je ook meer over digitale veiligheid.
  • Microsoft Word (basis en gevorderd): voor medewerkers die willen leren hoe je handig werkt met Word.
  • Microsoft Excel (basis en gevorderd):  voor medewerkers die de basis willen leren om handiger te kunnen werken met Excel.
  • Microsoft Teams, OneNote en OneDrive: voor medewerkers die online willen samenwerken en willen leren hoe je dat handig in je werk kunt inzetten.

Op kosten van FCB wordt de workshop uitgevoerd door OLCT. Zij hebben veel ervaring met het geven van computertrainingen in onze sector. Een docent van OLCT geeft de training bij jou op het bedrijf. Als werkgever hoef je alleen een ruimte beschikbaar te stellen en een groepje medewerkers op te geven die één of meerdere workshops mogen volgen. OLCT neemt zelf computers voor de training mee, zodat alle deelnemers zelf aan de slag kunnen in de training.

John van Waard van OLCT, vertelt over waarom slimmer werken met de computer voor iedereen van belang is. Niet alleen in het werk, maar ook in het privéleven:
‘We zijn een no-nonsens organisatie, bieden flexibele trajecten die volledig zijn afgestemd op de specifieke doelgroep. Laat ik zo zeggen: we zijn niet de snelle jongens die even komen vertellen wat je met de computer allemaal kunt. Met veel geduld en beleid begeleiden we kleine groepen die anders buiten de digitale boot zouden vallen.’

John geeft aan dat niet alleen oudere medewerkers een uitdaging zien in het werken met pc’s. Hij ziet duidelijk een specifieke groep jongeren die bang is om met de computer te werken, omdat ze het in hun dagelijks leven niet 123 gebruiken. ‘We maken hen zelfstandiger, leren hen in alle rust over digitale veiligheid en nemen hun angst voor de pc weg. Digitale zelfredzaamheid is enorm belangrijk.’

Interesse
Meld je snel aan voor deze training via www.fcb-verpakkingen.nl/slimmer-werken-met-de-computer/.

Na aanmelding neemt OLCT contact met je op om te bespreken welke workshops interessant voor jullie zijn en wordt er gezamenlijk een datum voor de training gezocht.

Terug naar het overzicht

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!