Training Werkplekonderzoek

Geplaatst op:

In een speciale training van Oude Vrielink Gezondheidsmanagement leren medewerkers om zelf aan de slag te gaan om hun werkplek veiliger en gezonder te maken.

Functies en beroepen waarbij werknemers in een langdurige, statische houding werken of veel repeterende bewegingen maken, hebben een verhoogd risico op overbelasting van armen, schouders en rug, en daarmee verhoogde kansen op lichamelijke klachten en vermindering van kwaliteit van leven.

Het werkplekonderzoek richt zich op het verminderen van (het risico op) lichamelijke klachten door het geven van tips en adviezen op het gebied van ergonomisch verantwoorde werkhoudingen op de werkplek zelf.

Een aantal bedrijven hebben de training Werkplekonderzoek al aan groepen medewerkers aangeboden. De ervaringen van bedrijven en medewerkers zijn positief. Met een relatief kleine interventie kan een flinke bijdrage worden geleverd aan het gezond en veilig werken. Met het werkplekonderzoek staat de medewerker zelf centraal. Wat kan hij of zij zelf doen om het werk veiliger en gezonder te maken, en uiteindelijk het risico op klachten te verminderen en met meer energie naar huis te gaan.

Wat houdt de training Werkplekonderzoek in?
In deze training krijgen werknemers tips en adviezen op de werkvloer op gebied van ergonomisch verantwoorde werkhoudingen. Aan de hand van het model Belasting - Belastbaarheid wordt voor werknemers duidelijk welke fysieke en mentale factoren een rol spelen. Daarnaast kan de deelnemer aan de hand van de opgedane kennis en het persoonlijke, schriftelijke rapport de eigen werkhouding en werkplek aanpassen en hierdoor risico’s op lichamelijke klachten verminderen.

Het werkplekonderzoek bestaat uit:
  1. Bedrijfsbezoek en werkplekoriëntatie
  2. Workshops voor groepen van 5-7 medewerkers of indien gewenst individueel (1,5 uur)
  3. Individueel werkplekbezoek met instructie (20 minuten per deelnemer)
  4. Bedrijfsrapportage en evaluatie

De training Werkplekonderzoek komt voor subsidie van FCB in aanmerking. Bedrijven kunnen een tegemoetkoming van 50% van de kosten van deze training terugkrijgen van FCB.

Kijk voor de voorwaarden en het aanvragen op https://www.fcb-verpakkingen.nl/scholing-en-ontwikkeling/stimuleringsregeling/ of neem contact op met het secretariaat van FCB via info@fcb-verpakkingen.nl of 070 312 39 14.  

Terug naar het overzicht

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!