Bijna 4 op de tien huishoudens heeft moeite om financieel rond te komen. Als werkgever kun je hieraan een belangrijke bijdrage leveren. Door bijvoorbeeld medewerkers te faciliteren om hun financiën op orde te brengen en te houden. Maar ook door te weten hoe ze financieel duurzaam inzetbaar blijven en ze te helpen bij financiële problemen. De budgetcoach of financieel adviseur van FCB helpt hiermee.
Signaleren van geldproblemen
Het vroegtijdig herkennen van financiële problemen bij werknemers kan veel ellende voorkomen. Een van de meest voorkomende signalen is loonbeslag. Hierdoor raak je direct betrokken bij de schuldenproblematiek. De geldproblemen zijn dan vaak al redelijk vergevorderd. Maar er zijn meer signalen waar je alert op kunt zijn:
Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat een derde van de huishoudens betalingsherinneringen ontvangt. 21 procent heeft een betalingsregeling getroffen. En 10 procent vraagt een voorschot op het salaris. Ook wordt steeds vaker geld van de spaarrekening gehaald. Of geld geleend bij familie of vrienden. En steeds meer mensen hebben zorgen over hoge vaste lasten en de dure boodschappen?
Als je financiële zorgen hebt, kan dit stress opleveren. Hierdoor kan het gebeuren dat je niet goed functioneert op je werk. Ken je iemand met geldzorgen in jouw bedrijf? FCB kan helpen met gratis advies en coaching voor medewerkers die vallen onder de cao Kartonnage en Flexibele verpakkingen. Op kosten van FCB komt een financieel adviseur bij de medewerker thuis om samen inzicht te krijgen en mogelijkheden te verkennen.
Wil je weten wat financieel advies voor jouw medewerkers kan betekenen? Neem dan gerust contact op met Daniel Rademaker van Onafhankelijk Financieel Adviseurs (daniel@ofadvies.nl | 06 5373 3455). Hij kan meer vertellen over wat op kosten van FCB mogelijk is. Ook kan hij een voorlichtingsbijeenkomst bij jullie in het bedrijf verzorgen.